пятница, 21 сентября 2018 г.

21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний День миру

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія. Адже  нестабільність, страх та насилля – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…
Саме тому  існує цей день – Міжнародний день миру (International Day of Peace). 
Міжнародний день миру відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню.
В Україні День миру встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно також 21 вересня – в Міжнародний день миру.
У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.
Заходи ООН традиційно починаються з церемонії біля Дзвону миру. Церемонія починається із звернення Генерального секретаря ООН, після якого він ударяє в дзвін. Потім, після хвилини мовчання, із зверненням виступає голова Ради безпеки ООН.
У нашій школі також були проведені заходи: створення живої мозаїки "Голуб миру", години спілкування "Нам потрібне мирне небо", виготовлення голубів миру учнями молодшої ланки за допомогою старшокласників. 
З ранку біля школи учнів, вчителів та батьків вітали зі святом та дарували наліпки з емблемою свята - білим голубом.

Учні старшої ланки завітали у гості до молодших учнів та розповіли про свято і допомогли виготовити власних голубів миру.

Також учні об'єднались разом у акції створення живої мозаїки "Голуб миру" та дружно нагадали усім, що ми за мир!

Бажаємо усім нам мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання! 
Бажаємо нових відкриттів, які зупинять біди, хвороби і катаклізми! Бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності, адже це наша країна, наша земля – нам з вами тут жити! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий